Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Θωμάς Ρίζος

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΡΕΨΗΣ 6-16 ΕΤΩΝ



ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ………………………………………………………………….

ΗΛΙΚΙΑ……………………………………………………………………………...…...


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ- ΠΑΙΔΙΩΝ 6-16 ΕΤΩΝ


  1. ΑΝΘΡΩΠΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΦΥΛΛΟ

ΗΛΙΚΊΑ

ΥΨΟΣ

ΒΑΡΟΣ

ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑ

ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΕΡΜΑΤΟΠΤΥΧΕΣ

ΒΜΙ Ή ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ

  1. ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΒΑΡΟΣ /ΗΛΙΚΙΑ

ΒΑΡΟΣ / ΥΨΟΣ

ΥΨΟΣ / ΗΛΙΚΙΑ

  1. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΡΟΥΣ

ΕΧΑΣΕΣ ΒΑΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΠΡΙΝ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

ΤΡΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΤΡΩΓΕΣ

ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ

  1. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  1. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΟΣΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;

ΠΟΣΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΠΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;

ΠΟΣΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;

ΠΟΣΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ;

ΠΟΣΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;

ΠΟΣΑ ΣΝΑΚΣ ΤΡΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

  1. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ 24ΩΡΟΥ


ΩΡΕΣ

ΠΡΩΙΝΟ

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΒΡΑΔΥ








  1. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

ΚΑΝΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΚΛΙΝΗΡΗΣ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ



  1. ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΟΡΕΞΗ (ΑΝΟΡΕΞΙΑ – ΒΟΥΛΙΜΙΑ)

ΓΕΥΣΗ

ΟΣΦΡΗΣΗ

  1. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΙΤΙΣΗ

ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ

ΜΑΣΗΣΗΣΗΣ

  1. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΕΜΕΤΟΣ

ΔΙΑΡΡΟΙΑ

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

ΠΟΝΟΙ

ΠΥΡΕΤΟΣ

ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ

ΝΑΥΤΙΑ

  1. ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

ΤΡΑΥΜΑ

ΕΓΚΑΥΜΑ

ΦΛΕΓΜΟΝΗ

  1. ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ - ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ

ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ


ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ:

ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ


ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ:

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ

ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ

ΟΡΜΟΝΕΣ

ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΑΛΚΟΟΛ

ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ

ΑΝΤΑΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

  1. ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΔΕΡΜΑ

ΜΑΛΛΙΑ

ΜΑΤΙΑ

ΧΕΙΛΗ

ΓΛΩΣΣΑ

ΝΥΧΙΑ


ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ


ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ

ΧΑΜΗΛΟ, ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΑΥΞΗΜΕΝΟ

ΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΟΥ ΒΑΡΟΣ

ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΟΥ

ΕΛΑΤΤΩΜΕΝΗ, ΚΑΝΟΝΙΚΗ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ

(Κάτω αυτά που τρως περισσότερο και πάνω αυτά που τρως λιγότερο)




  1. ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΙΜΕΣ

ΦΥΣ.ΤΙΜΕΣ

Ht



Hb



Chol



Τ.Κ.Ε



Λευκά τύπος



Τ3,Τ4, TSH



LDL



HDL



Κετόνες



Γλυκόζη αίματος



Ουρία



ΚρεατινΊνη



Αλβουμίνη ορού



Προαλβουμινη



Τρανσφερίνη



Κ



Νa



Ca
























ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


  1. Sue M. Green, Roger Watson, 2004, Nutritional screening and assessment tools for use by nurses, Journal of Advanced Nursing, 50(1), 69–83.

  2. Dr. Abha Aggarwal, 2001, Institute of Research in Medical Statistics, Indian Council of Medical Research, Ansari Nagar, New Delhi 110 029, India.

  3. Cynthia A. Wojtaszek, Linda M. Kochis, Regina S. Cunningham,2002, Nutritional Screening and Assessment: An Overview. Interactive Nutrition in to your Cancer.

  4. David Sahn, Richard Rockwood, Nervin Scrimshaw, Methods for Evaluation of the Impact Food and Nutrition Programmes, 1984.

  5. Carol Rees Parrish, Practical Gastrenerology: Current Concepts and Guidelines for Busy Physicians, N.Y, 2003.

  6. Dr. Victoria Garshnek , Nutrition Assessment Surveys For Humanitarian Assistance, 2002.